Loading…
Back To Schedule
Saturday, November 21 • 2:00pm - 3:15pm
Publeaks

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Dat er iets mis is met het briefgeheim weten we goed sinds WikiLeaks, en nog veel beter sinds Snowden. Maar in de praktijk is er nog steeds geen sprake van een massaal gebruik van veilige manieren. Dus tsja, wat is het, luiheid, ongemak, onbekendheid, is het de complexiteit van het gebruiken van veilige communicatie, cryptografie, Tor, PGP of wat er meer is?

Op sites als Publeaks en GlobaLeaks kan ongemakkelijke, misschien gevaarlijke informatie worden doorgegeven aan journalisten. Maar wat gebeurt er nadat een klokkenluider informatie heeft achtergelaten?

Wat voor kanalen en praktijken gebruiken journalisten om met elkaar te communiceren over de zo verkregen informatie? Mail? Facebook? IRC-kanalen? De achterkant van Twitter? Een wandeling in het bos? Of maken ze voor hun communicatie zoals Daesh, of IS lijkt te doen ook al gebruik van game-chats?

In deze sessie inzicht in successen en minder vrolijke verhalen uit het nog korte bestaan van Publeaks. En een gesprek over mogelijkheden van veiligere communicatie met Marcel Oomens van FreePressUnlimited, freelance journalist Cecile Landman, en hacker en digi-veiligheidsexpert Arjen Kamphuis.


Speakers
avatar for Arjen Kamphuis

Arjen Kamphuis

Co-founder and Chief Technology Officer, Gendo.ch
is co-founder and Chief Technology Officer of Gendo (http://www.gendo.nl/en/blog/arjen). Previously he worked for IBM as an IT architect, trainer and IT strategy advisor. Since 2005, as CTO of Gendo, he has advised governments, non-profits and Fortune-500 companies on technology policy... Read More →
avatar for Cecile Landman

Cecile Landman

freelance
Investigative journalist organised and chaotic crime; state-involvement in crime, Italy, Iraq Last production, an interview with ex-'ndrangheta-boss: http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2015/afleveringen/06-10-2015/fragmenten/ex-maffiabaas-spreekt
avatar for Marcel Oomens

Marcel Oomens

Program Manager IT, Zamaneh Media


Saturday November 21, 2015 2:00pm - 3:15pm CET
New Babylon 2

Attendees (0)